Alege o destinație:

duminică, 19 aprilie 2015

Aplicații Android pentru vacanța în Barcelona

     În zilele noastre, smartphone-urile pot fi instrumentul ideal pentru călătorii cu condiția să știi care aplicații răspund cel mai bine nevoilor tale.
     De când am contractat zborul si cazarea în Barcelona, m-am documentat si am încercat o grămada de aplicații punând accent pe facilitatea utilizării lor offline și pe posibilitatea personalizării aproape complete a conținutului.
     Majoritatea aplicațiilor de tip ghid conțin informații vechi, prea generale sau nu pot fi personalizate, rezumându-se la ați face recomandări și trasee predefinite sau alese după niște criterii numai de ele știute. Sau pur și simplu sunt urâte.
     Iată care sunt conluziile mele în privința aplicațiilor bune pentru Barcelona:

-Hărțile Google (vezi pe Google play)
Indiscutabil, aplicația este tot ce își poate dori un călător într-un oraș important, insă cu o condiție: să aibă acces la Net. Da, în roaming :(
Folosind Hărțile Google poți în primul rând să afli cea mai bună cale de urmat către un obiectiv sau altul fie la picior, fie cu metroul sau cu autobuzul... fie cu funicularul :) Îți poți crea propriul traseu si propria listă cu obiectivele pe care vrei să le vizitezi, dacă folosești în prealabil My Maps, fie pe un browser acasă, fie direct aplicația de mobil (vezi postarea mea pe temă).

-TMBAPP (Metro Bus Barcelona) (vezi pe Google play)
Este aplicația oficială a Transports Metropolitans de Barcelona fiind astfel cea mai autorizată sursă de informații, orientare și transport în oraș. Necesită Net activat.

-BCN Paisatge (vezi pe Google play)
Este un ghid oficial al Ajuntament de Barcelona, adică Autoritatea locală care gestionează întreg orașul și întreaga infrastructură. Aplicația este axată pe oferirea de informații detaliate despre cartiere și diverse zone interesante din oraș. Necesită Net activat.
-Bus Turístic Virtual (vezi pe Google play)
Este tot o aplicație oficială a Transports Metropolitans de Barcelona, dar care îți pune a dispoziție un ghid interactiv virtual, prin realitate augmentata. Este suficient să o pornești și să îndrepți camera telefonului către un obiectiv turistic și aplicația îți oferă informații utile despre el. Mai mult, te poate și ghida vizual către alt obiectiv sau altă zonă. Necesită Net activat.




-Barcelona City Guide de la Tripadvisor (vezi pe Google play)
Putând fi folosită complet offline, aplicația poate fi tot ce ai nevoie în călătoria ta, însă nu îți oferă indicații de transport. Harta orașului se descarcă integral pentru folosire offline, iar pe ea se vor regăsi toate punctele salvate în prealabil pe site-ul web. Dacă îți faci temele conștiincios, atunci și aplicația își face treaba ulterior... offline. În materie de recenzii la zi despre restaurante, baruri, cluburi și alte locuri de pierzanie, nici nu mai discutăm. Tripadvisor rulz :)



-Google Traducere (vezi pe Google play)
Având în vedere capabilitățile extraordinare ale aplicației, după ce ți-ai descărcat în prealabil fișierul de limbă catalană, nu îți mai rămâne decăt să vorbești cu aplicația pornită și ea va rosti către interlocutor, pe limba lui, ce ai spus tu în românește. Reciproca este valabilă, aplicația ajungând astăzi să fie un translator real... în timp real. O altă funcție interesantă este aceea de a îndrepta camera foto către un semn sau o inscripție întâlnita și aplicația îți traduce ce scrie acolo.

-UPC phone (vezi pe Google play)
Doar dacă ești client al companiei, aplicația îți permite să efectuezi sau să primești apeluri de pe numărul tău fix de UPC... GRATUIT oriunde, oricând, chiar dacă ești în străinătate, cu singura condiție să fi conectat la o rețea WIFI.

-Henry AppPort (vezi pe Google play)
Îți pune la dispoziție toate informațiile necesare orientării în aeroportul din Bucuresti, Henry Coandă, dar și informații instantanee despre zborul tău, momentul de îmbarcare, poarta ș.a.m.d.

-Călătorește în siguranță (vezi pe Google play)
Aplicația oficială a Statului român dedicată siguranței călătoriei tale în orice țară. Oferă informații utile despre consulate și ambasade, date de contact, adrese, sfaturi și alerte de călătorie.






-Fonts BCN (vezi pe Google play)
Autoritatea locală a orașului ne pune la dispoziție prin intermediul acestei aplicații locurile în care se găsesc fântânile cu apă potabila.

2 comentarii:

Comentariul va apărea doar după moderarea lui de catre autor.