Alege o destinație:

sâmbătă, 16 mai 2015

Parcarea pe termen lung când pleci de pe Aeroportul Otopeni - Air Parking

     Vacanța la Barcelona este al doilea nostru drum cu avionul, primul fiind la Milano în 2011. Deși personal prefer autocarul sau mașina personală pentru drumurile de vacanță, asta fiindcă o călătorie mai lungă îți permite să "guști"  mai bine locurile prin care treci și senzația aceea minunată de plecare, avionul are evident avantajele lui.
     Având deci biletele de avion pentru Barcelona cumpărate, am zis că cel mai comod ar fi să mergem cu mașina până la Otopeni și să o parcăm pe termen lung într-unul dintre locurile amenajate, mai ales că la întoarcere va fi mult mai bine să știu că nu trebuie să mă stresez cu taximetriștii. Când am plecat la Milano, am zburat de pe Băneasa, iar la întoarcere în țară am luat autobuzul :)
     În treacăt fie spus, la întoarcerea cu avionul, am avut și probabil voi avea și de această dată, o senzație foarte neplăcută când am realizat, așteptând autobuzul, faptul că în urmă cu nici două ore beam ultimul espresso în Italia, iar acum stau în stație să ajung acasă :(

     Revenind la tema articolului, am rezervat parcarea la AirParking și, pentru 4 zile, de Miercuri până Sâmbătă inclusiv, urmează să plătim 129 lei, sumă în care intră și o spălare exterioară, dar și transferul gratuit către și de la Aeroportul Otopeni.

     Rezervarea am făcut-o direct de pe site-ul BlueAir, după achiziționarea biletelor, iar în momentul selectării perioadei, site-ul mi-a oferit mai multe variante de la companii cu spații de parcare diferite. Eu am ales locația cea mai apropiată de aeroport, nu pe cea mai ieftină. Totul a decurs firesc, iar la nici o oră după finalizarea rezervării, am fost sunat de către o reprezentantă a parcării pentru a confirma valabilitatea perioadei, asta și pentru că mai erau... 8 luni până la consumarea "afacerii" :) Da, am cumpărat vacanța în Octombrie 2014 pentru Mai 2015, motiv pentru care am și plătit pe avion, pentru două persoane dus-întors, undeva până în 500 lei :)


     La rezervare primești o confirmare care conține un cod de bare prin scanarea căruia vei putea intra și parca mașina. Plata se va face la sfârșit, când te intorci din călătorie și revi pentru a pleca acasă... pe patru roți :) Operatoarea care m-a sunat pentru confirmare mi-a spus că nu este nici o problemă dacă ajung mai devreme de ora stabilită sau plec mai târziu de ora aleasă.

     L.E. (după călătorie): în ziua plecării am fost sunat de o operatoare care mi-a explicat exact cum trebuie să intru pe a doua intrare din sensul giratoriu de la ieșirea din Aeroport. Am ajuns si imediat ce am parcat a și venit microbuzul fără să îl solicităm noi, șoferul amabil ne-a încărcat bagajele si în nici 4 minute eram deja în Aeroport. La intoarcere am sunat la un număr de telefon pe care mi-l dăduse șoferul la plecare și aproape imediat un microbuz ne-a luat de la Sosiri-parter. Plata am făcut-o la ieșirea din parcare unde am primit și un mic cadou din partea firmei.